People

ERIC GOOSSENS

Eric studeerde communicatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit van Leuven en liep vervolgens een jaar stage bij het Audiovisueel Centrum van de K.U.L.

Daarna werd hij door Erwin Provoost gevraagd onder de vleugels van FEMI (Flemish Media Institute) verschillende scenarioworkshops in binnen en buitenland te organiseren onder de artistieke leiding van de Amerikaanse scenarist Frank Daniel. Hij nam ook deel aan een aantal documentaire workshops georganiseerd door het FEMI en begeleid door de Stephen Peet (BBC). Het audiovisuele productiehuis Little Big One werd vanaf 1990 de volgende stek waar Eric Goossens als televisieproducent aan diverse projecten voor zowel de VRT, RTBF en Canal+ mocht meewerken.

In 1995 richtte Eric Goossens het productiehuis Off World op. In de daar op volgende jaren werden vele commercials en documentaires geproduceerd, zoals 12 documentaires in de reeks Hoge Bomen, de 3-delige reeksen Kongo en Arm Wallonië.

Samen met Anton Roebben, uitzonderlijk animatie-expert en vroegere collega van Eric bij Little Big One,  richtte hij in 1999 het productiehuis Walking The Dog op. Walking the Dog produceert creatieve animatiefilms en series.

Eric Goossens is ook ondervoorzitter van anim.be, de vereniging van Belgische animatieproducenten, en één van de drijvende krachten van FlandersDoc, de vereniging van de Vlaamse documentaireproducenten.FREDERIK NICOLAI

Frederik Nicolai wordt nogal eens verward met een naamgenoot die veel furore maakte in het Brusselse café- en restaurantcircuit.  Hier gaat het om een andere Frederik Nicolai, die zonder enige horeca-ervaring, sinds 2002 zijn documentairepassie deelt met Eric Goossens.

Frederik begon zijn carrière met de uitvoerende productie van kortfilms (Haun, Carlo,...) en werkte daarna een aantal jaren in Nederland als productieleider van fictieseries en films als Burgers/Reizigers (VPRO/Motel Films), Little gril Blue (NPS, Motel Films),...

Daarna wijdde hij zich volledig op de auteursdocumentaire en was hij producer van onder andere 4 Elements (Jiska Rickels, Fu Works, openingsfilm Idfa 2006), Filmen zonder grenzen (Hans Heijnen, NPS, Zeppers Film), Panna (Nordin lasfar, NPS, Zeppers Film), Johnny Hoes (Hans Heijnen, NPS, Zeppers Film),...

Na jarenlang pendelen
tussen Brussel en Amsterdam, koos Frederik voor Brussel als thuishaven,  en wil hij samen met Eric Goossens, een sterk palmares en internationaal netwerk voor off World uitbouwen.

Naast regiecoach voor jonge makers is Frederik ook stichtend lid van FlandersDoc.